• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

1 Yılda 150’ye Yakın Hasta Şeker Hastalığından Kurtuldu

1 Yılda 150’ye Yakın Hasta Şeker Hastalığından Kurtuldu
Türkiye'den ve yurt dışından gelen pek çok şeker hastası Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr.

Türkiye'den ve yurt dışından gelen pek çok şeker hastası Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al'a ameliyat olup, sağlıklarına kavuşarak memleketlerine geri dönüyorlar. Dr. Al, 1 yılda 150'ye yakın hastayı şeker hastalığından kurtardığını söyledi.

Bunlardan biri de Bursa'nın Gemlik ilçesinden gelen Orhan Sarıgül ve Vezirköprü ilçesinden gelen Zeynep Kara da Dr. Muzaffer Al'a ameliyat olarak şeker hastalığından kurtuldular.

Ameliyat sonrası ikinci bir hayata başladığını belirten 47 yaşındaki Orhan Sarıgül, "Bursa'nın Gemlik ilçesinden geliyorum. 10 yıldır şeker hastasıyım. Benim buraya gelmemi akrabalarım tavsiye ettiler. Onlar da daha önceden şeker ameliyatı oldular ve benim de zaman kaybetmememi söylediler. Ben de karar verdim ve ameliyat oldum. Benim açlık şekerim 240'lardaydı. Ameliyat sonrası 130'lere kadar düştü. Ameliyat öncesi kullandığım şeker haplarını ve insülini şimdi kullanmıyorum. Beni ameliyat eden doktorumuz Muzaffer Al'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

OĞLUNUN TAVSİYESİ İLE ŞEKER HASTALIĞINDAN KURTULDU

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde oturan Zeynep Kara da şeker hastalığı ameliyatı olmaya oğlunun tavsiyesi üzerine karar verdi. Yurt dışında çalışan oğlunun internetten yaptığı araştırmalar sonucunda Büyük Anadolu Hastanesi'ndeki Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al'ın gerek yurt içi ve gerek yurt dışından gelen şeker hastalarına yaptığı birbirinden başarılı şeker hastalığı ameliyatlarını inceleyen Zeynep Kara'nın oğlu annesini Al'a yönlendirdi. Hastaneye gelerek Dr. Al'la görüştükten sonra ameliyat olmaya karar veren Zeynep Kara, 5 yıldır kullandığı şeker ilaçlarından ve insülinden kurtuldu.

Ameliyat sonrası kendisini çok iyi hissettiğini ifade eden 55 yaşındaki Zeynep Kara, "Benim ameliyat olmamı yurt dışında yaşayan oğlum istedi. Oğlum beni arayarak "anne seni bu hastalıktan kurtaracağım. Senin için Samsun'da bir doktor buldum" dedi. Benim biraz tereddütlerim vardı. Doktorun yanına geldim, kendisiyle konuştuk ve ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyatımı oldum. Şükürler olsun şu anda kendimi çok iyi hissediyorum" diye konuştu.

1 YILDA 150'YE YAKIN HASTA ŞEKER HASTALIĞINDAN KURTULDU

Bir yıl içerisinde 150'ye yakın hastayı şeker hastalığından kurtardığını ifade eden Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, "Laparaskopik Metabolik Cerrahi yani Tip 2 şeker hastalığı ameliyatı olan hastalar ailesi gittikçe çoğalıyor. Yaklaşık 1 yılda 150'ye yakın hasta oldu. Hastaların şu anda yüzde 90'ı ilaç ve insülin kullanmadan kan şekerlerini kontrol altında tutmakta. Bu hastalarımda Tip 2 şeker hastasıydı. Ameliyat öncesi yaptığımız testlerle ameliyattan fayda göreceklerini belirledim. Her iki hastaya laparaskopik metabolik cerrahi yani tip 2 şeker hastalığı ameliyatı uyguladık. Dördüncü günde ilaç ve insülini bırakmış olarak taburcu ettik" şeklinde konuştu.

1 Yılda 150’ye Yakın Hasta Şeker Hastalığından Kurtuldu

1 Yılda 150’ye Yakın Hasta Şeker Hastalığından Kurtuldu

1 Yılda 150’ye Yakın Hasta Şeker Hastalığından Kurtuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim