• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

1. Uluslararası Finike Portakal Festivali

1. Uluslararası Finike Portakal Festivali
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın tarihinde görmediği bir yatırım seferberliği yaşadığını belirterek "Ulaştırma...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın tarihinde görmediği bir yatırım seferberliği yaşadığını belirterek "Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları, Devlet Su İşleri hepsi Antalya için seferber olmuş durumda. Bu bir sevda ve hizmet seferberliği. Bu seferberlik Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve tabii ki, Antalya'nın sevgili Bakanı, Finike'nin Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere bütün bakanlarımızın ilgi ve sevgisiyle olmaktadır. Sayın Bakanımız, bir ayağı Amerika veya Çin'de diğer ayağı Antalya'da, Finike'de bize güç, kuvvet vermektedir" dedi.

1. Ulaslararası Finike Portakal Festivali kortej ile başladı. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun himayesinde gerçekleştirilen ve bünyesinde toplu açılış ve temel atma törenlerini de barındıran festivalin açılışına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugün Antalya'nın kalbinin Finike'de çarptığını, Finike'nin, Antalya'nın cennet köşelerinden birisi olduğunu, tarihiyle, güzelliğiyle, insanıyla bütün Antalya'nın kalbinde yer ettiğini söyledi.

ANTALYA'NIN KALBİ FİNİKE'DE ATIYOR

"Allah Finike'ye güzellik ve bereket bahşetmiş ve bir de Finike altını armağan etmiştir." diyen Menderes Türel, "Finike'nin altını, yerin altında değil, yerin üstündedir, portakalıdır. Bu öyle bir değer ve zenginliktir ki, asırlar boyunca Finike'yi ayakta tutmuştur. Finike en az 2 bin 500 senelik kadim bir şehirdir. Dünya'da Amerika'nın varlığı bilinmezken, burada Romalılar, Yunanlılar, Makedonyalılar, Araplar, Türkler, medeniyetler kurdular. Akdeniz bir dönem dünya medeniyetler beşiği oldu. Ticaret buralardan gelişti. Finike'yi bugüne kadar, güzelliği, insanı, limanı ve portakalı ayakta tutu, şükürler olsun. Ama artık yeni bir dönem başladı. Finike, Demre, Kaş, Kumluca, Elmalı, yani Batı Antalya'da yeni bir dönem başlamıştır. Artık bu bölgede yatırımlarla, turizmle, ticaretle yeni bir kalkınma dönemi başlamıştır" diye konuştu.

FESTİVAL ULUSLARARASI BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI OLACAKTIR

Festivalin Finike'nin uluslararası barış ve kardeşlik mesajı olacağını, Antalya olarak bir barış şehri olduklarının altını çizen Türel, "Tarihte de böyleydi, bugün de böyledir, yarın da böyle olacaktır. Biz yabancı misafirlerimizi, Hristiyan, Müslüman, İran'lı, İsrail'li, Rus, Alman diye ayırmayız. Her ülkeden insan Antalya'da birlikte huzur ve güven içinde tatil yapar. Portakal festivalimiz bizim misafirperver kültürümüzün, kadim medeniyetimizin bir simgesi olacaktır. Bildiğiniz gibi, portakal Antalya'nın sembolüdür. Finike portakalı, sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin değeridir. Artık bu konuda gerekenler de yapılmaktadır. Dünya Finike portakalının ününü bilmektedir, ama bundan sonra daha fazla duyacaktır. Altın nasıl yere düşer, ıslanır, paslanmaz ise Finike portakalı da altın gibidir, değerini kaybetmez." ANTALYA TARİHİNDE GÖRMEDİĞİ YATIRIM SEFERBERLİĞİNİ YAŞIYOR

Antalya tarihinde görmediği bir yatırım ve hizmet dönemini yaşadığını, Ulaştırma bakanlığı, Karayolları, Devlet Su İşleri gibi kurumların Antalya için seferber olduğunu kaydeden Türel, "Bu bir sevda seferberliğidir, hizmet seferberliğidir. Bu seferberlik Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve tabii ki, Antalya'nın sevgili Bakanı, Finike'nin Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere bütün bakanlarımızın ilgi ve sevgisiyle olmaktadır. Sayın Bakanımız, bir ayağı Amerika veya Çin'de diğer ayağı Antalya'da, Finike'de bize güç, kuvvet vermektedir. Bu ilgi ve sevgi sayesinde, Batı Antalya duble yolları, tünelleri, havalimanı, deniz limanı ve turizm projeleriyle yeni bir döneme uyanmaktadır. Çevreyi, portakalımızı koruyarak, köylerimizi kalkındırarak Batı Antalya'yı yeniden kalkınmanın merkezlerinden birisi haline getireceğiz" dedi.

FİNİKE'YE MÜJDELER

Bütünşehir kanununu çıkarmaya çalıştıkları dönemde birilerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kaş'a kadar, Finike'ye kadar gidip, hizmet yapamaz dediğini söyleyen Türel şöyle devam etti:

"Hem o zaman hem de seçim dönemlerinde hep bunu söylediler. Yani, aslında hem biz oraya hizmet götüremeyiz dediler hem de kendilerine bile güvenleri olmadan aday oldular. İşte aradan zaman geçti, ben Büyükşehir'de yeniden göreve geleli 2 yıl tamamlanmadı. Büyükşehir olarak daha önce 5 ilçeye hizmet veriyorduk. Şimdi 19 ilçeye birden hizmet veriyoruz. Bu kadar geniş bir alana hizmet için aslında zaman gerekirdi, ama işte 2 yıl dolmadan Finike'ye açılışlar için geldik. İşte sevgili hemşehrilerim, birilerinin hizmet götüremeyiz dediği Finike'de, bugün hizmetlerimizle varız. Halep oradaysa, arşın Finike'de. İş bilenin, kılıç kuşananın. Hizmet ehli olmak, Antalya sevdalısı, Finike sevdalısı olmak budur. Finike'ye bugün bereketimizle geldik. Toptancı hal, Adliye Sarayı, mezbaha, okullar, yağmur drenaj hattı, Finike kadınlarına Kadın lokali, Finikeli evlatlarımıza Masal parkı ve ayrıca Likya parkı, Finikeli biraraya gelsin, rahat etsin diye Eski Dostlar kulübü, yani hem altyapı hem de çevre projeleri, sosyal projeler, sevgi projeleri, eğitim projeleri hepsi birlikte. Finike'nin üreticisine destek olacak, Finikeli kadınlara destek olacak hizmetlerin bir kısmının temelini atıyoruz, bir kısmının açılışını yapıyoruz. Biz birileri gibi bir tane binanın açılışıyla uğraşmıyoruz. Böyle toptan, hizmet yağmuru açılışı yapıyoruz. Biz hizmette yorulmayız, zamanla yarışırız. Bugün temeli atacağımız eserler işin başlangıcı. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın"

1. Uluslararası Finike Portakal Festivali

1. Uluslararası Finike Portakal Festivali

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim