• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

1. Uluslararası Alanya Kültür Ve Sanat Günleri

1. Uluslararası Alanya Kültür Ve Sanat Günleri
Alanya Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, I. Uluslararası Alanya Dünya Ressamlar Buluşması adlı etkinlikle ulusal ve uluslararası...

Alanya Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, I. Uluslararası Alanya Dünya Ressamlar Buluşması adlı etkinlikle ulusal ve uluslararası sanatçıları Alanya'da buluşturdu.

Alanya'da ilk kez düzenlenen I. Uluslararası Alanya Dünya Ressamlar Buluşması etkinliğine yurt içinden 20, yurt dışından 20 olmak üzere 40 sanatçı katıldı. Sanatçılar, Alanya'nın doğal, tarihi ve kültürel dokusuyla ilgili sanatsal çalışmalar gerçekleştiriyor. Etkinliği organize eden Müfit Kaptanoğlu, bu sene bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Bu inşallah önümüzdeki senelerde devam edecek. Bu yıl ilkini gerçekleştirdik. Buradaki amacımız turizmin sezonun açılışında çeşitli ülkelerden sanatçıların bir araya gelip 10 gün boyunca hemşehrimizin tanıtımına katkıda bulunmaları çünkü bunlar birbiri ile sosyal medya aracılığı ile basın aracılığı ile haberleşmek üzere dünyadaki sanatçılara ülkemizdeki, şehrimizdeki güzelliklerin tanıtılmasına katkı sağlıyor. Bizim de turizmin açılmasına bir katkımız olsun diye böyle bir organizasyon yaptık. Herhangi bir konusu yok. Sanatçıları serbest bıraktık. İsteyen istediği konuyu çalışsın diye düşünüyoruz. 10 günün sonunda bir sergimiz olacak. Sanatçılara iki eser yapmaları için malzeme verdik. Bunun sonucunda eserleri sergileyeceğiz."

Tunus'tan katıldığını söyleyen Sami Ben Amer, sanatın evrensel olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye ve dünya da terörizm sıkıntısı varken böyle bir organizasyonda bu kadar sanatçının yer alması sanatın evrenselliğini ve sanatı destekleyenlerin gücünü gösteriyor. Burada olmaktan mutluyum. Bu organizasyon tüm sanatçılar için büyük bir deneyimdir. Farklı eserler farklı deneyimler farklı sanat deneyimleri ile bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Bu sanatçıların bir arada ülkelerinden gelip burada olması çok önemlidir.'

KKTC vatandaşı Feridün Işıman da Alanya'da yapılan bu sanat ve kültür sempozyumuna ilk defa katıldığını belirterek, "Kıbrıs ile Alanya karşı karşıya arada bir Akdeniz var. Bugüne kadar pek çok ülkede sanat çalışması yaptım. Burada da olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

10 gün sürecek olan bu sanat kampında üretilen sanat eserleri karma bir sergi olarak halkın genel beğenisine sunulacak.

1. Uluslararası Alanya Kültür Ve Sanat Günleri

1. Uluslararası Alanya Kültür Ve Sanat Günleri

1. Uluslararası Alanya Kültür Ve Sanat Günleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim