• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

1 Ocak Doğumlulara Büyük Jest

1 Ocak Doğumlulara Büyük Jest
Türkiye'de milyonlarca kişi, çeşitli sebeplerden dolayı nüfus kayıtlarında 1 Ocak doğumlu olarak görülüyor.

Türkiye'de milyonlarca kişi, çeşitli sebeplerden dolayı nüfus kayıtlarında 1 Ocak doğumlu olarak görülüyor. Özellikle iletişim ve ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğu dönemlerde dünyaya gelenler, yıllar sonra nüfusa kayıt oldukları için nüfus cüzdanlarındaki doğum günleri genelde 1 Ocak olarak gözüküyor.

Her yıl yılbaşı kutlamalarının gölgesinde kalan 1 Ocak doğumluların doğum günlerini hatırlayan Ankara'nın ünlü lezzet markası Liva Pastaneleri, Bahçeli ve İncek şubelerinde ilginç bir jeste imza atarak yılbaşı eğlencesiyle doğum gününü birleştirme kararı aldı.

Her yıl doğum günleri yılbaşı kutlamalarının gölgesinde kalan 1 Ocak doğumlular için özel bir hazırlık yapan şubeler, yılbaşı gecesi için yer ayırttıranlar arasında bulunan 1 Ocak doğumluların doğum günü pastasını hediye edecek.

1 OCAK DOĞUMLULARIN MASASINA DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Proje hakkında bilgi veren Liva Pastacılık Yönetim Kurulu Üyesi Mert Hacıosmanoğlu, Türkiye'de doğum günü 1 Ocak olan milyonlarca kişi bulunduğunu hatırlatarak "Geçmiş yıllarda yeni doğan bir çocuğun nüfusa kayıt olması için ne zaman şehre gidilirse o zaman nüfus cüzdanı alındığı söylenir. Gerçekte 1 Ocak doğumluların yanı sıra askere geç gitsin, yıl kaybı olmasın gibi düşüncelerle, 1 Ocak tarihi ortak bir doğum günü haline geldi" dedi.

Yakın çevresinde de doğum tarihi 1 Ocak olanların doğum günlerinin yılbaşı eğlencelerine kurban gittiğini belirten Mert Hacıosmanoğlu, "Biz de Bahçelievler ve İncek şubelerinde yılbaşı gecesi için bizi tercih eden ve 1 Ocak doğumlu olduğunu önceden bize bildiren müşterilerimizin masalarına doğum günü pastası göndererek sürpriz yapacağız.Üzerinde mumlar ve maytaplar bulunan özel pastayla müşterilerimizin doğum gününü, arkadaşları, ailesi ve sevenleriyle birlikte kutlayacağız. Böylece her yıl doğum günleri unutulan müşterilerimize, uzun yıllar unutamayacakları hoş bir anı yaşatacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim