• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

1 Milyon 650 Bin Abonenin Arşivi Bir ’Tık’ Uzaklıkta

1 Milyon 650 Bin Abonenin Arşivi Bir ’Tık’ Uzaklıkta
CLK Akdeniz, 1 milyon 650 bin abonesinin kaydını 9 ayda dijital ortama aktardı.

CLK Akdeniz, 1 milyon 650 bin abonesinin kaydını 9 ayda dijital ortama aktardı. Arşiv niteliğindeki dosyalar ise yüksek güvenlikli depolara kaldırıldı.

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış Şirketi TEDAŞ'lı zamanında 1930'lu tarihlere kadar uzayan abone arşivini dijital ortama aktardı. Üst üste yığılan kağıtların depolarda ayrıştırılmasının ve abone bilgilerine ulaşmanın aylar sürmesi nedeniyle elektronik bir sistem oluşturan CLK Akdeniz, Burdur ve Isparta'daki dosyaları tasnif ederek Antalya'da şirket binasında tek tek taradı. Bu işlem için özel bir ekip oluşturan CLK Akdeniz, kimlik fotokopisinden imza sirkülerine kadar abonelerinin tüm kayıtlarını sıfır hatayla 9 aylık çalışmayla aktarmayı tamamladı. Dijital ortama alınan evraklar, yine belirli bir düzen çerçevesinde depolara kaldırıldı. 7 gün 24 saat güvenlik kamerasıyla izlenen depolara girmek için ise önce parmak izi algılamalı güvenlik kapılarından geçmek gerekiyor.

"AYLAR SÜREN DOSYA ARAMA DEVRİ KAPANDI"

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış Şirketi Müşteri İlişkileri Direktörü Yunus Aslan, dijitale geçişin çağın bir gereksinimi olduğu vurgusunu yaptı. Özellikle mahkemeler tarafından arşivlerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Aslan, "Evraklar kriterlere göre ayrıştırılıp barkodlanıp taranıyor ve bilgisayarlara aktarılıyor. Kamu kurumları bizden sürekli vatandaşlarla ilgili bilgi ve belge talep ediyor. Dijitale geçmeden önce bu işlemlere cevap vermek aylar sürüyordu. Ancak şimdilerde kısa sürede istenen evraklara ulaşabiliyoruz" dedi.

"9 AYDA 1 MİLYON 650 BİN ABONE ARŞİVİ ELDEN GEÇTİ"

1930'lu yıllara dayanan arşivleri olduğundan söz eden Aslan, "TEDAŞ zamanından kalma abone sisteminin evraklarının dijital ortama aktarılmasını planladık. Amacımız, abone dosyalarına zamanında, doğru ve kısa sürede ulaşabilmekti. 9 aylık sürede 1 milyon 650 bin Antalya, Burdur ve Isparta'daki abonelerimizin dosyalarını ve evraklarını taramayı bitirmiş olduk. Dosyalar oldukça karmaşıktı. 80-90 yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Zaman içerisinde bunlara ulaşmak zorlaşmıştı. Sıfır hata ile projeyi tamamlamış bulunuyoruz" dedi.

"36'NCI ABONE 1941 YILINDAN"

Arşivleri taramaları sırasında eski abonelerin önemli evraklarını da gün yüzüne çıkardıklarını belirten Aslan, 1941 yılında 36'ncı abone ile o zamanın elektrik sağlayıcısı arasında imzalanan sözleşmeyi gösterdi. 8 maddeden oluşan sözleşmede tarafların ıslak imzaları yer alırken önemli evrak değeri taşıdığı için kayıtları arşivlerde saklamaya devam edeceklerini belirtti.

Aslan, "1941 yılına ait 36'ncı abonemizin 8 maddeden oluşan bir sözleşmesi de ortaya çıktı. Bu evrakların kağıt olarak pek bir hükmü yok ancak ıslak imzalı bir talep olursa bu evraklara ulaşabilirler" ifadelerini kaydetti.

1 Milyon 650 Bin Abonenin Arşivi Bir ’Tık’ Uzaklıkta

1 Milyon 650 Bin Abonenin Arşivi Bir ’Tık’ Uzaklıkta

1 Milyon 650 Bin Abonenin Arşivi Bir ’Tık’ Uzaklıkta

1 Milyon 650 Bin Abonenin Arşivi Bir ’Tık’ Uzaklıkta

1 Milyon 650 Bin Abonenin Arşivi Bir ’Tık’ Uzaklıkta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim