• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

1 milyar liralık BESOB büyük sanayi sitesinde sona doğru

1 milyar liralık BESOB büyük sanayi sitesinde sona doğru
Bursa tarihinin 1 milyar liralık yatırım bütçesiyle en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan BESOB büyük sanayi sitesinde çalışmalar devam...

Bursa tarihinin 1 milyar liralık yatırım bütçesiyle en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan BESOB büyük sanayi sitesinde çalışmalar devam ediyor.

Aynı zamanda küçük esnaf ve sanatkarlara yönelik organize sanayi bölgesi niteliğinde Türkiye'ye örnek model teşkil eden BESOB büyük sanayi sitesinin son hali düzenlenen törenle anlatıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve BESOB Başkanı Arif Tak ile meslek oda başkanlarının da katılımıyla Kestel Çataltepe BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nde düzenlenen toplantıda gelinen son nokta ve yaşanan sıkıntılar ele alındı.

Projede gelinen son noktayı ele alan BESOB Başkanı Arif Tak, Bursa'da sanayiye ihtiyacı olan 7 bin sanatkarın bulunduğunu ve şehir içinde üretim yaptığını belirterek, "1995 yılından bu yana bu işin üstünde çalışıyoruz. En son burası nasip oldu ve bu alan tavsiye edildi. Bu proje 1 milyarlık bir proje ve Bursa'yı kurtaracak bir proje. Zaman zaman engellerle karşılaştık, zaman zaman sıkıntılar yaşadık. 5 yılımız heba oldu. Burada 3 bin dükkanın bitiş töreni yapılacaktı ama şuanda zaman kaybından dolayı yapılamadı ve gecikmeler oldu. Her şeye rağmen "zararın neresinden dönersen kardır" dedik ve çalışmalara başladık." dedi.

Aldıkları desteklerle büyük aşama kaydettiklerini anlatan başkan Tak, "Bu günlere gelirken elbette zaman zaman hendekler kazıldı, asfaltlar bozuldu ve stabilizite yollardan yürüdük ve şükrediyorum Allaha iyi bir noktaya geldik ve Bursa'mızın 7 bin sanatkarı bu sanayi sitesinde gelip ekmek parasını kazanıp, çoluk çocuğunu geçindirirken devletine vergisini ödeyecek." şeklinde konuştu.

Sanayi sitesinin son halini görmek ve gelinen noktayı anlatmak için bu programı düzenlediklerini anlatan Arif Tak, bu günden sonra daha hızlı bir şekilde sanayi sitesinin yapılmasına çalışacaklarını söyledi. Kısa sürede sanayi sitesinin tamamlanmasını hedeflediklerini anlatan Tak, Bursa-İnegöl eski yolundaki yan parsellerden kamulaştırılması gereken bazı yerlerin yapılmasının gerektiğini ve Ankara yolundan sanayi sitesine bir bağlantı yolu gerektiğini söyledi.

Bu sanayi sitesinin Bursalılar tarafından yeni yeni bilinmeye başlandığını anlatan BESOB başkanı Arif Tak, sözlerini şöyle tamamladı: "Göreceksiniz burada 200 metre bir dükkan şu anda 200-250 bin lira civarında ve bu rakam 13 yılda TOKİ'ye geri ödeniyor. Bu dükkanlar bittiği zaman 1 dükkanı 1 milyon liradan aşağı alma imkanına sahip olmayacaksınız. Çünkü burada çok sosyal içerikli yatırımlar var. Bu sanayi sitesi bittiği zaman Türkiye'ye örnek olacak."

BESOB BÜYÜK SANAYİ SİTESİ

BESOB'un 1995 yılından bu yana yürüttüğü kent içindeki imalat yapan küçük esnaf ve sanatkarların kent dışına çıkarılarak daha işlerlik kazanmasını amaçlayan sanayi sitesi projesinin protokol anlaşması 18 Aralık 2008 yılında BESOB- Bursa valiliği ve TOKİ ile büyükşehir belediyesi arasında yapılmıştı. 2 yıl içinde tamamlanması hedeflenen sanayi sitesi Kestel ilçesi Çataltepe bölgesinde 307 hektar alan üzerine kuruldu. 24 imalatçı sektörü kapsayan BESOB büyük sanayi sitesinin temeli 29 Mayıs 2011 tarihinde atılmıştı.

Toplam 24 sektörde 3 bin esnaf ve sanatkarın hizmet vereceği büyük sanayi sitesi inşaatı 11 etap halinde gerçekleştiriliyor. 125 dükkanın hak sahiplerine verildiği ilk etap çalışmaları geçen yıl tamamlanmıştı. Esnaf dükkanlarının yanı sıra, bölgede kreş, anaokulu, ilkokul ve mesleki okul barındıran eğitim kampüsü aynı zamanda tıp merkezi, eczane, cami, benzin istasyonu, itfaiye binası, restoren, cafe ve lokantaların ile çocuk ve yürüyüş parkurları ile 2 bin kişilik eğitim, kültür ve kongre merkezi ve bankaları da barındıracak. Altyapı ihalesinden sonra üst yapı ihalesi de tamamlanmak üzere olan BESOB büyük sanayi sitesinin 2 yıl içinde bitirilip hizmete açılması hedefleniyor.

Cihan

1 milyar liralık BESOB büyük sanayi sitesinde sona doğru

1 milyar liralık BESOB büyük sanayi sitesinde sona doğru

1 milyar liralık BESOB büyük sanayi sitesinde sona doğru

1 milyar liralık BESOB büyük sanayi sitesinde sona doğru

1 milyar liralık BESOB büyük sanayi sitesinde sona doğru

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim