• BIST 9679.8
  • Altın 2489.215
  • Dolar 32.4449
  • Euro 34.4386
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

1 mayısta metrobüse binenler dikkat!

1 mayısta metrobüse binenler dikkat!
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 1 Mayıs ile ilgili gerçekleştirilecek kısıtlamalar ilişkin açıklamada bulundu.

"Yarın Metrobüs seferlerinde Anadolu Yakasından Avrupa Yakasına yolcu taşınmayacak. Metrobüs seferlerinde Avrupa Yakasında Beylikdüzü-Topkapı seferleri yapılacak. Topkapı'dan sonra yolcu taşınmayacak." açıklaması yapıldı.

İBB'DEN AÇIKLAMA

Yarın için;

-Saat 06.00'dan itibaren Yenikapı-Taksim-Hacıosman metrosunun Yenikapı-Şişhane-Taksim istasyonları hizmet vermeyecek.

- Bağcılar-Kabataş tramvay hattı Topkapı'ya kadar çalışacak. Topkapı'dan sonra yolcu taşınmayacak.

-Metrobüs seferlerinde Anadolu Yakasından Avrupa Yakasına yolcu taşınmayacak.

-Metrobüs seferlerinde Avrupa Yakasında Beylikdüzü-Topkapı seferleri yapılacak.

- Topkapı'dan sonra yolcu taşınmayacak.

- Yarın Valilikten gelen açıklama doğrultusunda tüm toplu ulaşım seferleri normale dönecek
açıklaması yapıldı.

VALİ'DEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim Meydanı'nda kutlanmak istenmesiyle ilgili, şehirde bir tek kişinin üzülmemesinin, rahatsızlık ve mağduriyet çekmemesinin en büyük dilekleri olduğunu belirterek, "Hala elimizde istihbari bilgiler var. Bunları kamuoyuyla paylaşabilmem mümkün değil. Yapılan operasyonda 2 kalaşnikof tüfeği ele geçirildi. Bu şehirde uzun namlulu silahların oluşturduğu bir risk var" dedi.

Mutlu, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin sorularını yanıtladı. 

"Yenikapı'ya ulaşım için otobüs sağlanacak mı?" sorusu üzerine Mutlu, şunları kaydetti:

"Evet, 300 otobüs verdik. Bakın çok açık resmi duyurumuzda bütün detayları verdim. Özellikle biz bu mitingin, daha doğrusu Emek ve Dayanışma Günü'nün bir şenlik havasında kutlanması amacıyla her türlü desteği verdik, vermeye hazır olduğumuzu da ifade ettik."

"Tekliflerin emekçi kesim tarafından değerlendirilmesi umudunu muhafaza ediyoruz"

Mutlu, ilk kez bir Emek ve Dayanışma Günü'nde, işçilerin bayramı huzur ortamında kutlayabilmeleri için kamu imkanlarını seferber ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"300 İETT aracını da bu amaçla gerek Anadolu gerekse Avrupa yakasında istenilen her noktadan geliş ve gidiş ücretsiz sağlamak üzere tahsis ettik. Dolayısıyla Yenikapı'ya ulaşımda herhangi bir sorun kesinlikle olmayacak. Çünkü Yenikapı'ya ulaşım yollarından örnek vereyim; Marmaray çalışacak. Marmaray'ın çalışmasıyla ilgili hiçbir kısıtlamamız yok. Kadıköy-Kartal metro hattı çalışacak. Beylikdüzü-Topkapı metrobüs hattı çalışacak. Boğaz köprülerinde herhangi bir problem yok."

Deniz yolu ulaşımı konusunda sadece Karaköy, Beşiktaş, Eminönü ve Sirkeci iskelelerinin kapatılacağını aktaran Mutlu, bu iskeleler dışındaki bütün Boğaz ve Adalar hattındaki deniz seferlerinin devam edeceğini belirtti.

Vali Mutlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün şenlik, neşe, birlik ve beraberlik içerisinde kutlanabilmesini amaçladıklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugünün bir barış, hoşgörü, dayanışma, neşe, huzur ve güven ortamında kutlanabilmesi için yapmış olduğumuz bu tekliflerin emekçi kesim tarafından değerlendirilmesi umudunu hala muhafaza ediyoruz. Bir kez daha da değerli işçilerimizin, emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü de gönülden tebrik ediyorum. Yarını böyle bir ortamda geçirmeyi temenni ve arzu ediyorum. İdare, emniyet ve güvenlik güçleri olarak tüm dileğimiz budur. Şehrimizde bir tek kişinin üzülmemesi, bir tek kişinin rahatsızlık ve mağduriyet çekmemesi en büyük dileğimizdir. Bununla ilgili de Yenikapı giriş noktasında da vermiş olduğumuz çok ciddi bir destek var. Bunların iyi değerlendirilmesini son gün, son saatler itibarıyla arzu ediyorum."

"EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZLE SAFLARIMIZ FARKLI DEĞİL"

Mutlu, geçen günlerde Emniyet Müdürlüğünce bir operasyon düzenlendiğini belirterek, "Hala elimizde istihbari bilgiler var. Bunları kamuoyuyla paylaşabilmem mümkün değil. Yapılan operasyonda 2 kalaşnikof tüfeği ele geçirildi. Bu şehirde uzun namlulu silahların oluşturduğu bir risk var" diye konuştu.

Vatandaşların, özellikle de mitinge katılanların, can ve mal güvenliklerini korumakla mükellef olduklarını vurgulayan Mutlu, şunları kaydetti:

"Biz hakları korumakla birlikte can ve mal güvenliğini de korumak zorundayız. Dolayısıyla bu mitinge katılacak olanların can ve mal güvenliğini korumak gibi bir zorunluluğumuz var. Bu işi en iyi yapabileceğimiz yerin Yenikapı olduğunu da değerlendirdik. Dolayısıyla Yenikapı'da yapılması 1 Mayıs'ın kutlanmasına halel getirmez. 1 Mayıs hepimizin bayramıdır. Hepimiz emekçiyiz, emekçi ailelerden gelen çocuklarız. Emek karşısında boynumuz kıldan incedir. Emeğin kutsallığını her zaman kabul ediyoruz. Neticede emeğimiz ile geçinen insanlarız. O bakımdan emekçi kardeşlerimizle saflarımız farklı değil, aynı saftayız. Emek ve Dayanışma Bayramı hepimizin bayramıdır. Böylesine bir bayramı, bayram neşesi içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde kutlamamız ve ortaklaşmamız gerekir."

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim