• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

1 Mayıs Dikili Ve Çeşme’de De Halaylarla Kutlandı

1 Mayıs Dikili Ve Çeşme’de De Halaylarla Kutlandı
İzmir'in Dikili ve Çeşme ilçelerinde 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı, halaylar çekilerek coşkuyla kutlandı.

İzmir'in Dikili ve Çeşme ilçelerinde 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı, halaylar çekilerek coşkuyla kutlandı.

Emeğin ve dayanışmanın bayramı 1 Mayıs nedeniyle her il ve ilçede olduğu gibi Dikili ve Çeşme ilçelerinde etkinlikler düzenlendi. Dikili ilçesinde kutlamalar Dikili İnönü Meydanı Kavşağı'ndan Atatürk Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. Ellerinde sendika bayrakları ile sloganlar atan işçiler, Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Etlinklerde polis ekipleri de yoğun güvenlik önlemleri aldı. Konuşmalar sonrasında ise işçiler hep birlikte halaylar çekti. Kutlamanın bitiminde topluluk olaysız bir şekilde dağıldı.

BAŞKAN DALGIÇ: "ÖRGÜTLÜLÜĞÜNÜZÜ PEKİŞTİRMEK GEREKİYOR"

1 Mayıs İşçi Bayramı, Çeşme ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Bir araya gelen işçiler, hep birlikte gönüllerince eğlendi. Alanda toplanan işçi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine seslenen Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, şöyle konuştu:

"Az değiliz. Her birimiz, on kat mücadele verdiğimiz sürece, on kat büyümüş olacağız. Gerçekten sayımız az değil; ama maalesef 1980 sonrası Türkiye'de uygulanan siyasal politikalar, birleşen toplumun, örgütlenen toplumun direncini kırmıştır. Sendikalı işçi sayımız, çok ciddi oranda azalmıştır. Bizler burada işçi arkadaşlarımızın örgütlü olmasını istiyoruz. Örgütlülük sadece maaşı arttırmak için değildir. Benim mesai arkadaşım olan sizlerden bir ricam var; örgütlenmenin ne demek olduğunu çok iyi öğrenin, verilen eğitimleri can kulağıyla dinleyin. Örgütlü olmak, günü geldiğinde masanın bir tarafında oturmak, maaş pazarlığı yapmak değildir. Biz yönetimdeyken emeğin karşılığı olan neyse, onu alacaksınız. Vermeye de devam edeceğiz. Sizlerden istediğim, bugün ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullardan çıkabilmek için örgütlülüğünüzü pekiştirmeniz gerekiyor" diye konuştu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, 1 Mayıs İşçi Bayramını, emekçilerle birlikte kutladı. Başkan Karabağ, "Ortak bir noktada, buluşmamız gerekiyor. Bu da demokrasi, özgürlük, emek mücadelesi. Ben klasik bir işveren değilim, ben holding patronu değilim, ben tarafım, ben demokrasiden, ilericilikten, devrimcilikten, Atatürkçülükten yanayım. Herkes kafasını kuma gömüyor. Dik duracağız, sağlam duracağız. Her zaman mücadeleye devam. Yanımızda eşlerimiz de olacak. Korkunun ecele faydası yok. Korkaklar her gün cesurlar bir gün ölür. Bayraklı'dan yaktığımız ışığı İzmir'e, Türkiye'ye yayacağız" dedi.

1 Mayıs Dikili Ve Çeşme’de De Halaylarla Kutlandı

1 Mayıs Dikili Ve Çeşme’de De Halaylarla Kutlandı

1 Mayıs Dikili Ve Çeşme’de De Halaylarla Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim