• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

1. Manisa Ayakkabı Moda Fuarı açıldı

1. Manisa Ayakkabı Moda Fuarı açıldı
İlk kez düzenlenen Manisa Ayakkabı Moda Fuarı (MAYFU) kapılarını açtı.

İlk kez düzenlenen Manisa Ayakkabı Moda Fuarı (MAYFU) kapılarını açtı. Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 23 firmanın katıldığı fuar, 7 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek.

Açılış töreninde konuşan Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin, böyle bir fuarı düzenleyerek bayram yaşadıklarını söyledi. Narin, "Hep birlikte bir olduk, diri olduk. Bunu daha genişleterek, sektörümüzü geliştirmeliyiz. Sektörümüz kan kaybediyor, çöktü diyorlar, biz dimdik ayaktayız. Fuarı ilk kez yapmamız, bizleri daha da teşvik ediyor." dedi.

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte büyük yatırımlara imza atması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, "Belediye olarak her zaman esnafa katma değer sağladık. Yerli üretimi destekleyecek bir sıçrama yapmalıyız. Ayakkabı sektörünü yeniden canlandırmak için ilk kez bu fuarı düzenliyoruz. Kan kaybeden ayakkabı sektörü yeniden ayağa kalkmalıdır. Böyle yaparsak, üç dört yıl içinde ciddi anlamda ayağa kalkar." diye konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş da bir şehrin kendi ayakları üzerinde durması için fuarcılık konusunda önemli bir yerde olması gerektiğini söyledi. İzmir için fuar kavramının daha baskın olduğuna değinen Vali Bektaş, "Manisa, fuar konusunda varlığını ispat etmek zorundadır. Sanal ortam, hiçbir zaman fuarın yerini alamaz. Fuar, gittikçe önemli bir hale geliyor." dedi. Manisa'da ayakkabının, deri sektörünün altyapısı olduğunu belirten Bektaş, buna rağmen sektörün iyi gelişemediğini ifade etti: "Manisa Ayakkabıcılar Odası, 1927 yılında kurulmuş. Neredeyse 90 yıldır hizmet veriyor. Görünen o ki 90 yıldır yol alınamamış. Yok Çin malları vurdu, yok Rusya krizi vurdu deniyor. Bu tür nedenlerin arkasına sığınmamalıyız. Bizi aşan problemlere rağmen gelişmenin yollarını aramalıyız. Altyapısı olan fuarları başarmak zorundayız. Bu sene ilk kez ayakkabı fuarını yapıyoruz. İnşallah gelecek yıl da ilk kez organik tarım fuarını Manisa'da yapmak için çalışmalıyız."

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuar açıldı. Daha sonra Vali Bektaş ve beraberindekiler stantları gezdi.

1. Manisa Ayakkabı Moda Fuarı açıldı

1. Manisa Ayakkabı Moda Fuarı açıldı

1. Manisa Ayakkabı Moda Fuarı açıldı

1. Manisa Ayakkabı Moda Fuarı açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim