• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

1 koyunun peşine sürü takıldı, 56 koyun telef oldu

1 koyunun peşine sürü takıldı, 56 koyun telef oldu
Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı Kirazdere Mahallesi’nde 100 koyundan 56’sı uçurumdan atlayarak telef oldu.

Kabadüz ilçesine yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Kirazdere Mahallesi’nde Kadir Özyurt (50) koyunlarını otlatırken hayvanların 100’ü sürüden ayrıldı. Sürüden ayrılan 100 koyun, ormanlık alanda yollarını kaybetti. Bu sırada en önde giden koyun uçurumdan atlayınca diğerleri de peşinden gitti.

Koyunlar ormanlık alandaki uçurumdan art arda atlayınca birbirlerini ezerek telef oldu. Yaşanan olay sonrası Kabadüz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerine gelerek tutanak tuttu. Sürüdeki çoban köpeği saatlerce koyunların başından ayrılmazken, sürü sahibi Kadir Özyurt ve kız kardeşi telef olan koyunların başında ağıt yaktı.

Telef olan 56 koyunun sahibi Kadir Özyurt, koyunlarını otlatırken bir anda ormana girdiklerini gördüğünü, en öndeki koyunun uçurumdan atlamasıyla birlikte sürü psikolojisi ile diğerlerinin de atladığını söyledi. Koyunlarının başında gözyaşı döken Özyurt, emeklerinin boşa gittiğini, kredi çektiği bankanın da sigortayı ihmal etmesi sonucu büyük bir borcun altına girdiğini belirtti.

Koyunlar için bankadan 60 bin TL kredi çektiğini ifade eden Özyurt, "Bankadan koyunlarım için 60 bin TL yem kredisi çektim. Çektiğim kredi karşılığında sigorta yapılacağı söylendi. Banka yetkilileri köye gelip inceleme yaptı, koyunların fotoğraflarını çekti. Banka evrakları tamamlayarak TARSİM'e verdiği evrakları ‘Sistem yok’ denerek kayıt altına almamışlar ve iptal etmişler. Bunun üstüne bankayı aradık, sigortanın da iptal olduğunu öğrenince bizde bittik" dedi.

Gözyaşları içerisinde yetkililerden yardım isteyen Özyurt, "Ailece bu işle uğraşıyoruz. 4 yıllık emeğimiz telef oldu, bizde telef olduk. Yapacağım başka hiçbir şey yok, çok kötü durumdayım, büyüklerimden yardım istiyorum. Çok uğraştım ama başıma böyle bir iş geldi. En azından kredimi ertelesinler, ben borcumu öderim" diye konuştu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim