• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

1. Akdeniz Belediyeler Birliği Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

1. Akdeniz Belediyeler Birliği Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
1'inci Akdeniz Belediyeler Birliği Proje Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu.

1'inci Akdeniz Belediyeler Birliği Proje Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu. 4 kategoride 12 ödülün verildiği törende İyi Yönetişim Ve Kurumsal Gelişim kategorisinde Antalya Büyükşehir Belediyesi MUBİM projesi ile birinci olurken, Üst Yapı İşleri ve Ulaşım Hizmetleri kategorisinde Kepez Belediyesi, Mimar Sinan Kongre Merkezi projesi ile birinciliği elde etti.

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından ilk defa bu yıl düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve davetlilerin katıldığı ödül töreninde kazanan projeler ödüllendirildi.

"HER ŞEYİN İLKİ ZORDUR BİZ BUGÜN ZOR OLANI YAPTIK"

Akdeniz Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ödül töreninde yaptığı konuşmada önceliklerinin Belediyeler Birliği'nin kurumsal olarak gelişmesi olduğunu söyledi. Belediyeler Birliği'nde göreve gelmesinin ardından Birliği çok önemli yerlere getirdiklerini de belirten Tütüncü, bugüne kadar yapılmamış çok sayıda proje yaptıklarını kaydetti.

Akdeniz Belediyeler Birliği'ni ulusal ve uluslararası birçok birliğe üye yaptıklarını da kaydeden Tütüncü, "Akdeniz Belediyeler Birliği, Dünya Belediyeler Birliği'ne üye olarak birçok çalışmaya katılacaktır. Biz belediyeler birliği olarak hizmet çıtasını yükseltmek için farklı bir takım organizasyonları eş zamanlı yapalım istedik. Her şeyin ilki çok zordur bugün biz zor olanı yapıyoruz. Makamlar kalıcıdır ama insanlar gelip geçicidir. Asıl olan insanlara iyi işler yapıp güzel hatıralar bırakabilmektir. İyi niyetle yola çıktık daha iyileri olacaktır" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyelerin yarıştırılmadığına, sadece projelerin yarıştığına dikkat çekti. Sadece hizmette yarıştıklarını belirten Türel, "Bizim için hizmet yarışı vardır. Biz sadece zamana karşı hizmet için yarışırız. Memleketimize hizmet eden her proje bizim için kıymetlidir. Çok tartışmalar oldu bütünşehir yasası ile ilgili. Ancak bu süreye bakıldığında el ele verildiğinde ilçelerle birlikte yürüdüğünde hizmet en ücra noktaya kadar gidermiş, bunu gördük. Biz hizmet belediyeciliği yapacağımızı her yerde söyledik" dedi.

"BU MEMLEKET FANATİK SİYASETÇİLİKTEN ÇOK ÇEKTİ"

Türel, konuşmasında Antalya'nın kendisi için her şeyden önce geldiğine vurgu yaptı. İdeolojik siyaset yapmadıklarını, her kesimi kucakladıklarını da belirten Türel, Güneydoğu Anadolu'da çatışmalar nedeniyle zarar gören şehirlere destek vermeye de hazır olduklarını söyledi. Diyarbakır'da seçimle göreve gelenlerin demokrasiye ihanet ettiklerini belirten Türel şöyle konuştu:

"Benim için önce Antalya gelir. Parti ayrımı yapmadan herkesi elimden geldiğince kucaklamaya çalıştım. Bizden önceki belediye başkanları aynı partiye mensup olmalarına rağmen bir araya gelemiyorlardı. Biz ideolojik belediyecilik yapmayacağımızı söylemiştik ve öylede yaptık. Bu memleket fanatik siyasetçilikten çok çekti. Antalya'da da çivi çakılmayan zamanları da gördük. Seçimle göreve gelenler demokrasiye ihanet ediyorlar. Hiçbir devlet eline silah alanlarla pazarlık yapmaz, Türkiye Cumhuriyeti hiç yapmaz. Sorunlu bölgede sorunlar çözülecek ve yaralar sarılacaktır. Biz oralara destek vermeye her zaman hazırız. Bizde bölücülük yoktur. Antalya'da Almanlar, Ruslar her milletten insan var. Biz Antalya'ya yerleşenlere kucak açmışız" dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Akdeniz Belediyeler Birliği 1. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. "İyi Yönetişim ve Kurumsal Gelişim Kategorisi, Çevre Koruma ve Geliştirme Kategorisi, Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Gelişim Kategorisi, Alt-Üst Yapı İşleri ve Ulaşım Hizmetleri Kategorisi" olmak üzere 4 ayrı kategoride değerlendirilen başvurularda her kategori de üç ayrı ödül verildi. İyi Yönetişim Ve Kurumsal Gelişim kategorisinde üçüncülük ödülünü Burdur Belediyesi, ikinciliği Alanya Belediyesi alırken birinciliği ise Muhtarlık Bilgi Merkezi(MUBİM) ile Antalya Büyükşehir Belediyesi aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi adına ödülü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün elinden aldı.

Çevre Koruma ve Geliştirme kategorisinde üçüncülüğü Eğirdir Belediyesi, ikinciliği Alanya Belediyesi birinciliği ise Büyükkabaca Belediyesi aldı. Sosyo Ekonomik ve Kültürel Gelişim kategorisinde ise jüri özel ödülüne Elmalı Belediyesi, üçüncülüğe Manavgat Belediyesi, ikinciliğe Yenişarbademli Belediyesi, birinciliği ise Güneykent Belediyesi layık görüldü. Alt-Üst Yapı İşleri ve Ulaşım Hizmetleri kategorisinde Gazipaşa Belediyesi üçüncü, Manavgat Belediyesi ikinci, Kepez Belediyesi ise Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi ile birinciliği elde etti.

Kepez Belediyesi adına ödülü Kepez Belediye Başkanı aynı zamanda Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediyle Başkanı Menderes Türel'in elinden aldı.

1. Akdeniz Belediyeler Birliği Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

1. Akdeniz Belediyeler Birliği Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

1. Akdeniz Belediyeler Birliği Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

1. Akdeniz Belediyeler Birliği Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

1. Akdeniz Belediyeler Birliği Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim