• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

1 adet sigarada 4 bin kimyasal madde var

1 adet sigarada 4 bin kimyasal madde var
Tokat belediye personeli için düzenlenen alkol ve tütün konulu eğitim seminerinde konuşan Psikolog Fatma Sert, 1 sigaranın içerisinde 4 bin kimyasal madde...

Tokat belediye personeli için düzenlenen alkol ve tütün konulu eğitim seminerinde konuşan Psikolog Fatma Sert, 1 sigaranın içerisinde 4 bin kimyasal madde olduğunu, bu maddelerden 400 kadarının ise kansere neden olduğunu söyledi.

Tokat Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, belediye personeline "Alkol-Tütün- Teknoloji" konulu eğitim semineri verildi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Tokat Şube Başkanlığında görevli Psikolog Fatma Sert, Tokat Belediyesi Sosyal Tesislerinde verdiği seminerde bir adet sigarının bir tiryakinin ömründen 3 buçuk dakika çaldığını dile getirdi. Psikolog Fatma Sert sigaranın insan yaşamını yavaş yavaş sonlandıran bir madde bağımlılığı olduğunu kaydetti. Sert,"Madde bağımlılarının yüzde 70'nin bu bağımlılıklardan kurtulmak istiyor. Son yıllarda sigara bağımlığının Türkiye'de yüzde 80 oranında arttığını da söylemek gerek. 18 yaş üstü kişilerde erkeklerin yüzde 52'si yani her iki erkekten biri kadınların ise yüzde 17'sinin sigara içiyor. Sigaradan her yıl 100 bin kişi ölüyor. Önümüzdeki 20 yılda ise 250 bin kişinin sigaradan dolayı hayatını kaybedeceğini öngörüyoruz" dedi.

Sigarayı mücadele edilmesi gereken bir illet olarak tanımlayan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ise, toplumun bütün kesimlerinin sigaradan muzdarip olduğuna vurgu yaparak,"Her geçen gün artan ve yaygınlaşan, kullanım yaşı gün geçtikçe düşen, gencecik hayatların yok olmasına neden olan, çocuklarımızı zehirleyen bu illetle mücadeleye hepimizin destek olması gerekiyor. Zararlı alışkanlıklarla, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapacağımız çalışmalarla insanların negatif davranışlarını pozitife çevirmek, onları kötü alışkanlıklardan korumak ve önleyici tedbirler almak Belediye olarak en önemli misyonlarımızdan birisidir. İnşallah gençlerimizin bu uyuşturucu illetiyle yok olmalarına müsaade etmeyip elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

1 adet sigarada 4 bin kimyasal madde var

1 adet sigarada 4 bin kimyasal madde var

1 adet sigarada 4 bin kimyasal madde var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim